بلوک شیشه ای
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
یکشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۱:۱۸
امروزه بلوک های شیشه ای بعنوان یکی از المان های اصلی معماری ساختمان در جهان شناخته میشوند. بلوک شیشه ای به قطعاتی گفته میشود که از جنس شیشه هستند ولی صرفا برای تزیین استفاده میشوند و نمیتوان از آنها بعنوان بلوک های سازه ای استفاده کرد. این بلوک ها براحتی نور را از خود عبور می دهند، در واقع استفاده از این بلوک های سفید و شفاف بدلیل عبور نور در جاهایی که احتیاج به نور بیرون از ساختمان احساس می شود، بهترین انتخاب است. بلوک شیشه ای از دهه ۱۹۰۰ به بعد برای تامین نور طبیعی ساختمان ها مرسوم شد و مورد استفاده معماران قرار گرفت.
تاریخچه تولید بلوک شیشه ای
تولید بلوک های شیشه ای در سال ۱۳۸۸ در ایران شروع شد و قبل از آن در کشورهای هلند، لهستان، آلمان، ترکیه، اندونزی، تایلند، چین و آمریکا تولید و ساخته می شد و تولید انبوه در ایران نمی شد تا اینکه متخصصان ایرانی ساخت این بلوک را در ابعاد مختلف و شکل های متفاوت شروع کردند. اندازه استاندارد این بلوک ها ۱۹*۱۹ است که با فاصله بین آنها ۲۰*۲۰ می شود و در هر مترمربع ۲۵ عدد جا می گیرد و بین بلوک ها را با گچ و یا سیمان سفید یا چسب پر میکنند.
کاربردهای بلوک شیشه ای
مناسب برای جداسازی فضای داخلی ساختمان
جهت زیبا سازی ساختمان
جداکننده مابین سرویس بهداشتی و حمام
جداکننده مابین حمام و رختکن
استفاده در رستوران های سنتی، ساختمان های اداری، بناهای مذهبی( مساجد)، انبارها، بناهای فرهنگی و هنری
این آجرهای شیشه ای علاوه بر تحمل فشار زیاد قابلیت عبور نور را از خود دارند بدین منظور برای استفاده در نمای خارجی ساختمان، دیوارهای داخلی، پارتیشن بندی، دکوراسیون داخلی و سقف (سقف استخرها ، پاسیو ها و فضاهایی که نیاز به نور دارند) گزینه مناسبی میباشند.
امکان استفاده از بلوک های شیشهای در طراحی اپن های آشپزخانه (بلوک شیشهای بعنوان عنصری از معماری که نور را از خود عبور میدهد میتواند فضایی نورانی به آشپزخانه بدهد و فضای کسل کننده داخل آن را روشنتر نماید، همچنین باعث بزرگتر شدن محیط بدلیل انعکاس نور میشود و برای شما محیطی فرح بخش و تازه را ایجاد میکند تا بهترین غذاها را در آن طبخ کنید).
انواع بلوک شیشه ای
مات
طرح دار
رنگی
ایمن و ضد آتش
توپر
شفاف
مزایا بلوک شیشه ای
۱) سبکی فوقالعاده بالا (در مقایسه با بلوک ها و آجرهای سنتی حدود یک چهارم وزن آنها را دارد)
۲) کم بودن ضخامت آنها در مقایسه با دیوارهایی که از آجرهای سنتی درست شده است. (زیرا در دیوارهایی که از آجر سنتی درست شده علاوه بر ضخامت خود دیوار، از ملاتی که روی دیوار میآید از قبیل سیمان، گچ کشته، گچ و رنگ نیز نباید گذشت زیرا همین ملات باعث ضخامت بیشتر دیوارها میگردد).
۳) عبور نور از خود که میتوان نور طبیعی را در کل فضا داشت
۴) مقرون به صرفه تر از آجر سنتی از لحاظ اقتصادی
۵) دوام و طول عمر بالا
۶) امکان استفاده از رنگ و طرح های مختلف با توجه به نیاز کاربر
۷) نظافت آسان نسبت به دیوارهای سنتی (با یک دستمال نم دار کاملا تمیز می شوند در صورتیکه دیوارهای سنتی باید رنگ آمیزی شوند).
۸) عایق صوتی و حرارتی و رطوبت (بلوک های شیشه ای از دو جداره وکیوم شده شیشهای، که فضای بین آنها خلأ است ساخته میشود. به همین علت این بلوک ها عایق مناسبی میباشند).
۹) سرعت نصب بسیار بالا نسبت به بلوک های سنتی
مشخصات مقاومتی بلوک شیشه ای
این بلوک ها معمولأ ۷ برابر محکمتر از بلوک های سیمانی و ۴ برابر محکمتر از آجرهای ساختمانی هستند. مقاومت این بلوک ها معمولا با آجرهای فشاری برابری میکند ولی چون جنس آنها از شیشه است در مقابل ضربه های شدید مقاومت کمی از خود نشان میدهند.
نکات نصب بلوک شیشه ای
برای نصب بلوکهای شیشهای و اطمینان از نصب صحیح آنها قواعد و اصولی وجود دارد که باید از آنها پیروی کنید. همچنین شایان ذکر است که نصب بلوکی که برای سقف است با نصب بلوکی که برای دیوار است متفاوت است.
توجه داشته باشید که به هیچ عنوان از بلوکهای شیشهای برای ساخت دیوار باربر در ساختمان استفاده نکنید.
بلوکهای شیشه همیشه باید در داخل یک قاب قرار گیرند تا لبههای آنها از آسیبها در امان باشد.
همیشه از اسپیسر برای کنار هم قرار دادن بلوکها استفاده کنید.
اسپیسر متریالی جدا کننده است که نه تنها باعث میشود تا بلوکها همتراز با یکدیگر باشند بلکه باعث میشود ملات بخوبی فشرده شود و به بلوکهای شیشهای بچسبد.
ملات بلوک شیشهای حاوی پودر سنگ و سیمان سفید است.
بعد از گذشت ۲۴ ساعت از نصب بلوک شیشهای و خشک شدن ملات، از پودر بندکشی برای بندکشی بین بلوکها استفاده کنید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.