طراحی و ساخت ویلا – ساخت ویلا و باغ ویلا – صفر تا صد ویلا
ساخت و اجرای ویلا و باغ ویلا و سایر بناهای ویلایی توسط گروه مهندسی سه کنج
یکی از عارضه های زندگی شهری دور بودن از طبیعت است. شهرک های ویلایی و باغ های سرسبز اطراف آن گزینه بسیار مناسبی برای تجربه یک زندگی آرام و خارج از محیط شهری است. عجیب نیست که امروزه بسیاری از ساکنین شهرهای بزرگ مانند تهران به فکر ساخت و طراحی ویلا دراطراف کرج، لواسان، دماوند، رودهن، فشم، آبعلی و سایر مناطق ویلای و کوهستانی خارج شهر افتاده اند.
گروه مهندسی ساختمانی سه کنج با نمونه کارهای زیبای طراحی ویلا در کردان، لواسان، دماوند، کرج، تهران و شمال کشور آماده ارایه طرح های خاص و مناسب با سلیقه کارفرمایان محترم می باشد. توجه به راحتی استفاده و تامین آسایش ساکنین، استفاده بهینه از فضا و المان های شاخص طراحی و معماری اصل اساسی رویکرد کاری گروه مهندسی ساختمانی سه کنج در طراحی و ساخت ویلا و باغ ویلا های مدرن و ترکیبی می باشد.
بهبود سطح کیفی زندگی و آرامش روحی ساکنین یکی از معیارهای مهم در طراحی ویلا و در کل هر نوع فضای مسکونی می باشد. برای ساخت هر سازه، مهمترین اقدام در جهت فرآیند شروع پروژه، برخورداری از طرحی مناسب، به انضمام برنامه ریزی راهبردی و کاربردی می باشد. برای شروع یک پروژه طراحی ویلا ابتدا باید مطالعات اولیه بر اساس شرایط محیطی از قبیل نوع بافت شهرسازی، شرایط اقلیمی، سروصدا و نیز میزان رفت و آمد در آن منطقه انجام شود. سپس ایده پردازی اولیه با توجه به سلیقه و نیاز مشتری و صاحب زمین انجام می شود.
اصول طراحی ویلا فقط شامل طراحی نمای ساختمان نیست. یک ویلای مجهز از محوطه سازی و محیط اطراف ساختمان و منظره، استخر، آب نما و زمین بازی و … تشکیل شده است. در طراحی ویلا فرم و عملکرد بر یکدیگر تاثیر می گذارند. قرار گرفتن این دو عامل درکنار هم باعث به وجود آمدن یک طرح مطلوب و کارآمد و ساخت ویلا به شکل ایده ال می شود.
بهبود سطح کیفی زندگی و آرامش روحی ساکنین یکی از معیارهای مهم در طراحی ویلا و در کل هر نوع فضای مسکونی می باشد. برای ساخت هر سازه، مهمترین اقدام در جهت فرآیند شروع پروژه، برخورداری از طرحی مناسب، به انضمام برنامه ریزی راهبردی و کاربردی می باشد. برای شروع یک پروژه طراحی ویلا ابتدا باید مطالعات اولیه بر اساس شرایط محیطی از قبیل نوع بافت شهرسازی، شرایط اقلیمی، سروصدا و نیز میزان رفت و آمد در آن منطقه انجام شود. سپس ایده پردازی اولیه با توجه به سلیقه و نیاز مشتری و صاحب زمین انجام می شود.
اصلی ترین بخش طراحی ویلا قبل از اجرا، انتخاب سایت و محل ویلاست. باید بهترین نقطه برای اجرا در نظر گرفته شود. بهتر است منطقه ای که بکر ترین طبیعت آن شهر یا منطقه را دارد انتخاب کنید. از نظر اصول معماری و فنی مناسب ترین محل برای قرارگیری و ساخت ویلا جاییست که هم به لحاظ جغرافیایی در بالادست قرار گرفته باشد و هم از لحاظ استحکام مشکلی از نظر زمین شناسی نداشته باشد. برای گرفتن جواز ساخت ویلا گرفتن نقشه هوایی ویلا غالبا الزامیست.
انتخاب مکانی که قراراست ویلا در آن اجرا شود، به طور مستقیم روی ارزش مادی بنا نیز تاثیر میگذارد. برای مثال ساخت ویلا در لواسان در مقایسه با ساخت ویلا در نقاط دورافتاده یک شهر دور به رغم یکسان بودن قیمت مصالح ارزش متفاوتی در بنا ایجاد می کند. به این منظور می توانید از افراد بومی و کسانی که در منطقه صاحب ویلا هستند مشورت بگیرید.
متراژ زمین و طراحی پلان ویلا ارتباط مستقیم به خواسته ها و انتظارات شما از یک اقامتگاه دارد. فضاهایی مانند استخر روباز، زمین بازی، آلاچیق و فضای سبز و همچنین فضایی برای پارک ایمن اتومبیل ها در متراژ ویلا تعیین کننده هستند. همچنین برای طراحی ویلای دوبلکس یا تریپلکس باید به متراژ محوطه زمین دقت کرد.
پس از بازدید مهندس معمار از سایت و برداشت زمین توسط نقشه بردار، کار طراحی ویلا آغاز میشود. پس از این مرحله مهندس عمران کار اجرا و ساخت ویلا را شروع میکند. بهترین طراح ویلا کسی است که طراحی را طبق سلیقه کارفرما و با در نظر گرفتن نکات فنی و مهندسی اجرا کند. توجه به زیبایی و کاربردی بودن فضا از عوامل اصلی یک طراحی خوب است.
• تناسب بین محوطه خارجی و طراحی دکوراسیون داخلی
• پیوستگی و هماهنگی در استفاده از رنگها
• هماهنگی و همخوانی نمای ویلا با مصالح و متریال های مورد استفاده ، مدل های در و پنجره و دیگر اجزای تشکیل دهنده ویلا
• استفاده بهینه و حداکثری از المانهای موجود در ساخت ویلا :فضای سبز، پارکینگ ، محوطه ویلا، استخر، آبنما، آلاچیق
• توپوگرافی، عوارض زمین، درختان شاخص، دسترسی ها، حدود زمین، عقب نشینی ها، همسایگی ها، بادهای غالب، قوانین حاکم بر ساخت و ساز منطقه، زاویه تابش نور خورشید
مرحله بعدی انتخاب سبک طراحی است، سبک طراحی کاملا وابسته به سلیقه و روحیه شماست. رویای شما زندگی در یک ویلای مدرن است یا یک ویلای کلاسیک و یا یک ویلای سنتی ایرانی را ترجیح می دهید؟
طراحی ویلای مدرن طرفداران خاص خود را در ایران دارد. سبک معماری مدرن نام جنبشیست که از اواخر سبک 19 میلادی شروع شد. این سبک تحولات فراوانی بر نما و ظاهر ساختمان ها گذاشت. در معماری مدرن ایده ها در هم آمیخته می شود و مفاهیم و فرم ها دیگر مانند گذشته شکل نمی گیرد. در گذشته بیشتر طراحی ها برای کاربری های خاص مانند کلیسا و قصرها بودند. به مرور زمان با کاهش این کاربری ها معماری شکل جدیدی به خود گرفت و طراحی معماری ساختمان در بین مردم اهمیت پیدا کرد. امروزه در معماری مدرن از مصالحی همچون بتن، فولاد و شیشه بیشتر استفاده میشود.
طراحی ویلای مدرن به خطوط و زوایا اهمیت زیادی می دهد. در این سبک از شکل ها و طرح های هندسی ساده مثل مربع و مستطیل استفاده می کنند. ضمنا سعی می شود با ایجاد حجمی یکپارچه ضمن گستردگی نما در چند جهت، در داخل بنا نیز فضایی یکدست، ایجاد شود. طراح با استفاده از سطوح قائم و افقی و همچنین پر و خالی کردن آنها به فرم مورد نظر خود می رسد. این فرمها به دلیل داشتن زوایای قائمه بیشترین فضا را در چیدمان به طراح می دهد. در صورت چینش مناسب این المان ها در کنار هم به فضای آرامش بخشی خواهیم رسید و هر رهگذری از مشاهده طراحی ویلای مد نظر لذت خواهد برد.
در یک ویلای مدرن با استفاده از متریال مناسب و به کارگیری خطوط محیطی احساس متفاوتی را از طراحی ارائه خواهد شد. مثلا خطوط افقی و رنگ های روشن و ساده و نورپردازی هماهنگ با خطوط احساس آرامش را تداعی می سازد. یا مثلا در طراحی ویلای مدرن میتوان از عوامل طبیعی زمین مثل شیب، پستی و بلندی و.. در طراحی ویلا بهره جست. استفاده از پنجره های سراسری در ویلاهای مدرن امروزی رواج فراوانی دارد. این پنجره های سراسری علاوه بر جنبه زیبایی شناختی باعث استفاده کافی از نور طبیعی نیز می شود. در طراحی داخلی مدرن با ایجاد پنجره های بزرگ بیشترین دید به سمت باغ ایجاد شود.
طراحی ویلای کلاسیک به عنوان سبکی شناسنامه دار که نشان از عظمت، اعتبار، شکوه دارد از دیرباز تا امروز همواره مورد توجه و نشانه ای از جایگاه طبقاتی و اجتماعی افراد بوده است. در طراحی ویلای کلاسیک تنوع متریال ساختمانی نسبت به طراحی ویلای مدرن کمتر و بیشتر نمای سنگی به کار می رود. ابزار ها و مجسمه های سنگی، قوس و طاق ها، سه راهی ها و.. از وجوه بارز طراحی ویلای کلاسیک مطابق با ساختمان های قدیم یونان و ایران باستان میباشد.
طراحی ویلا با نمای کلاسیک در ایران از محبوبیت زیادی برخوردار است. این سبک علاوه بر شیک بودن فضایی گرم و جذاب را نیز ارائه میدهد. این سبک کاملا منظم است. مبلمان تمیز، رنگ های با وقار، تقارن در طراحی ، مواردی هستند که سبک طراحی ویلای کلاسیک را همچنان محبوب و جذاب نگه داشته است.
در طراحی کلاسیک بیشتر از رنگ هایی استفاده میشود که از لحاظ روانشناختی حس ظرافت، رسمیت، امنیت و قدرت را القا میکنند. رنگ هایی مانند مشکی، سفید، قهوه ای، برنزی و طلایی رنگ های خنثی میباشند که در طراحی ویلای کلاسیک به کار میروند.
اصول طراحی ویلا در طراحی ویلای کلاسیک هندسه و ریاضی و رعایت تناسبات است و نباید از فرم های پیچیده و اشکال هندسی در هم استفاده شود .با توجه به موارد گفته شده در طراحی ویلای کلاسیک باید به سه اصل ایستایی، کارایی و زیبایی توجه کرد.در سبک ویلای کلاسیک از المان های سنتی بسته به فرهنگ محل ساخت ویلا و علایق فرهنگی شخصی کارفرما استفاده می شود. اطلاعات بیشتری درباره سبک و نمای کلاسیک ساختمان در نوشته مرتبط در وبلاگ گروه مهندسی ساختمانی سه کنج موجود می باشد.
در این طرح از اشکال هندسی خاص و تکراری استفاده نمی شود و هر دو روش مدرن و کلاسیک با یکدیگر ترکیب می شوند. در این سبک به این نکته توجه می شود که ابزار استفاده شده در طرح به زیبایی حجم اضافه نمایند و اشکال هندسی به گونه ای به کار می رود که فضایی متفاوت ایجاد می کند.
این سبک تلفیقی از سبک مدرن و کلاسیک است. در طراحی تلفیقی ویلا بنا بر سلیقه صاحبکار و نظر کارشناسی معمار المان های کلاسیک و مدرن در کنار هم قرار گرفته و چیده می شود. نتیجه کار عمدتا یک طراحی بسیار متفاوت است. در سبک تلفیقی توجه به جزئیات و نکات فنی برای به مشکل نخوردن در ساخت اهمیت بسیاری دارد.
در ایران از دوران قدیم تا کنون ساخت و استفاده از ویلا مورد توجه بوده است. طراحی سنتی ایرانی چند ویژگی دارد که به کار بردن آن ها باعث به وجود آمدن فضای سنتی در طراحی ویلا و باغ ایرانی می شود.
• به کار بردن شاه نشین در معماری ویلا: شاه نشین اتاقی است با ارتفاع زیاد که در بعضی موارد بدون سقف می باشد و در بعضی دیگر دارای سقف گنبدی شکل است و در واقع بالکن یا بهار خواب با نمایی شاهانه می باشد
• به کار بردن شیشه های رنگی : استفاده از شیشه های سبز، آبی و قرمز برای درب ها و پنجره های ویلا
• گذاشتن تخت های سنتی در حیاط یا باغ ویلا : استفاده از تخت در طراحی ویلا با انداختن فرش های دستباف بر روی تخت تصویر سنتی به ویلای شما خواهد داد.
بازسازی ویلا در کنار حفظ کیفیت حسی، به جای تخریب ساختمان های ویلایی قدمت دار و با ارزش معماری که به دلیل وجود خاطرات بیشمار در آن برای کارفرماها نیز ارزش معنوی دارد، تصمیم مناسبی است. در بازسازی ویلا فضاها بر اساس نیاز کارفرما دوباره پیکربندی می شوند و تغییر می یابند. در طراحی فضای داخلی، امکان دید و ارتباط حداکثری با استخر، محوطه و مناظر طبیعی اطراف و امتداد دادن باغ به داخل فضا می توان فضای نو و خلاقانه ای به وجود آورد.
در طراحی ساختمان های شهری، محدودیت ها و ضوابط شهری بسیاری وجود دارند که معمار، ملزم به رعایت کردن آنهاست. به همین دلیل، ساختمان های شهری معمولا بصورت باکس ساخته شده و عاری از هر گونه خلاقیت در حجم هستند. به جای آن، خلاقیت به بخش طراحی نما می رود و طراح می کوشد، نمای ساختمان را تا حد امکان، خلاقانه طراحی نمایند.
در طراحی ویلا، بسیاری از ضوابط و شرایط موجود در طراحی شهری وجود ندارند. در حقیقت ویلا جایی است که یک معمار می تواند خلاقیت ها و ایده هایی که در ذهن دارد را پیاده نموده و حجم خاص و متفاوتی را خلق نماید.
• اول بحث قرارگیری و جانمایی فضاها بر اساس برنامه فیزیکی است.
• دوم اینکه هر یک از این فضاها به گونه ای طراحی شوند که نه تنها با یکدیگر در تعارض نباشند بلکه هماهنگی بین این اجزا به صورت صحیح رعایت شده باشد و به هنگام اجرای ویلا با مشکلات کمتری مواجه شد.
بزرگترین چالش طراحی یک ویلا، طراحی پلان آن است. فاکتور هایی چون حداکثر استفاده از نور طبیعی، ارتباط درست ساکنین با محیط اطراف و چشم انداز، جانمایی درست فضاها، اجتناب از ایجاد فضاهای غیرکاربردی و توجه به خواسته ها و انتظارات کارفرما تاثیر به سزایی در چیدمان پلان دارد. متراژ مفید و قابل استفاده در هر فضا در پلان معماری تعیین می شود.
در نظر گرفتن ابعاد مناسب برای اتاق خواب ها، سرویس ها، لحاظ کردن کمد های دیواری، جانمایی آشپزخانه و دسترسی درست به فضای ناهارخوری و نشیمن از مهارت های طراح در چیدمان پلان ویلا است.
طراحی پلان معماری می تواند به صورت طراحی ویلای کوچک، یک طبقه، ویلای دوبلکس یا چند طبقه باشد. یک طراح حرفه ای باید قادر به استفاده از فضاها به بهترین نحو باشد. شما می بایست به تمام فضاهای یک ویلا نور مستقیم برسانید. استفاده از نور محیط در طراحی ویلا و اجرای ویلا بستگی به شمالی یا جنوبی بودن ویلا دارد.
ورودی ویلا
ورودی ویلا اولین فضایی است که مهمانان با آن مواجه می شوند و معرف ارزش های ساکنان آن می باشد. ورودی ویلا باید ضمن تامین دسترسی مناسب به ویلا، فضای داخلی ویلا را از فضای عمومی جدا نماید. باید دعوت کننده و راحت باشد و در شرایط اقلیمی مختلف مانع نفوذ سرما، گرما و گردوخاک شود. ورودی باید دسترسی ساده به نشیمن، پذیرایی، پله های طبقات و آشپزخانه را فراهم کند.
اتاق نشیمن ویلا
اتاق نشیمن باید نزدیک در ورودی با حفظ محرمیت قرار گیرد. اگر در ویلا های کوچک تر در ورودی به اتاق نشیمن باز شود، در این صورت باید با چیدمان درست مبلمان از استفاده اتاق نشیمن به عنوان راه عبور و مرور به بخش خواب و قسمت های دیگر ویلا جلوگیری شود.
اتاق غذاخوری ویلا
اتاق غذاخوری باید در مجاورت آشپزخانه و اتاق نشیمن قرار گیرد به نحوی که دید به فضای تهیه غذا در آشپزخانه نداشته باشد.
آشپزخانه
آشپزخانه قلب پلان ویلا است و چون وظیفه سرویس دادن به کل فضاها را دارد باید آن را نزدیک ورودی قرار داد. دلیل این کار این است که به راحتی بتوان مواد غذایی خریداری شده را به داخل آن حمل کرد و مواد زائد را از آن خارج کرد.
اتاق خواب در ویلا
اتاق خواب باید در بخش آرام و به دور از فضاهایی با فعالیت های عمومی باشد. برای دسترسی به اتاق خواب نباید از بخش پذیرایی و فضاهای عمومی منزل به آن وارد شد. برای جدا کردن بخش خواب از سایر بخش ها میتوان از یک راهرو و یا یک هال خصوصی بهره گرفت.
اهمیت دکوراسیون و فضای داخلی در طراحی ویلا
طراحی دکوراسیون داخلی و فضای داخلی ویلا همانند فضای بیرونی آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. دکوراسیون داخلی ویلا بازتاب دهنده روحیه و سلیقه ساکنین است. از این رو اگر این کار به پشتوانه تجربه و سلیقه متخصصین باتجربه و کارآزموده صورت گیرد، فضایی بی بدیل و یونیک را به ارمغان می آورد، کاری که به جرات و به پشتوانه سال ها طراحی و ساخت میتوانیم بگوییم که گروه مهندسی ساختمان سه کنج در آن تبحر داشته و کوچکترین موارد از دید ما پنهان نمی ماند. ناگفته نماند که از اصول طراحی داخلی ویلا، می توان به چیدمان بهینه و هماهنگ قسمت پذیرایی، آشپزخانه و اتاق ها اشاره نمود.
یکی از فضاهای کاربردی در یک ویلا، قسمت پذیرایی است. برای زیباسازی این قسمت می توان از وجود شومینه، پلکان دسترسی طبقات، مبلمان مدرن و سایر تجهیزات رفاهی تاثیر گذار کمک گرفت.
ظاهر بیرونی و نمای ویلا یکی از مهم ترین بخش های طراحی ویلا می باشد. اولین چیزی که از یک ویلا به چشم می آید نمای آن میباشد. نمای ویلا رابطه مستقیمی با اقلیم و محیط پیرامونی پروژه دارد. ساخت یک ویلا در یک منطقه تمام همسایگی ها و انرژی های اطراف سایت پروژه را تحت تاثیر قرار می دهد. طراحی نمای ویلا زمینه ای بسیار متنوع و تخصصیست که ارتباط مستقیمی با اصول زیبایی شناختی، ترکیب رنگ و سلیقه صاحب ویلا دارد. فارغ از ابعاد زمین و متراژ ساختمان ویلا طراحی نمای یکی ویلای کوچک باغی ممکن است پیچیده تر از طراحی یک ویلای لوکس مدرن یا کلاسیک دوبلکس باشد. امروزه به دلیل پیشرفت علم و تکنولوژی نمای یک ویلا بسیار خلاقانه تر از گذشته طراحی میشود. متریال های روز دنیا دست طراحان و معماران را در این زمینه باز گذاشته است.
محوطه ویلا جایی است که میتوان به راه های مختلف آن را به شکل دلخواه درآورد. ساخت محوطه ویلا و باغ بحثی تخصصی است که شامل ذوق و هنر زیبایی شناختی و کارکرد عناصر مختلف در زیبایی می شود. بسته به سلیقه و خواسته صاحبان ویلا مواردی که در محوطه سازی ویلا لحاظ میشود به شرح زیر است:
• نیاز به روشنایی راه ها و باغچه ها و دیواره محوطه
• می توان برای استراحت از انواع آلاچیق استفاده کرد
• محلی پارک اتومبیل به همراه سایبان
• ساخت یک باربیکیو در کنار آلاچیق
• فضایی برای بازی کودکان
• استخر روباز
• جوی ها و آبراهه ها
طراحی فضاهای اسکان موقت تفریحی نظیر باغ و ویلا باید لوکس، چشم نواز و در عین حال کاربردی باشد تا شرایط برای استراحت و تفریح ساکنان به بهترین نحو مهیا شود.
در ایجاد فضای سبزی چشم نواز برای ویلا با استفاده از گل ها، گیاهان، درختان و درختچه ها و ترکیب آنها با سایر گونه های گیاهی می توان فضایی فوق العاده را بوجود آورد. همچنین بکارگیری درست المانهایی چون آبنما، برکه، مبلمان، چمن مصنوعی، راه های سنگ چین شده، ایجاد حصارهای چوبی و دیوار سبز با استفاده از گیاهان بالا رونده و گلدان های گل، ایجاد حاشیه های زیبا با کاشت گل های رنگارنگ باعث خلق فضایی زیبا و باشکوه می شود و در بوجود آمدن آب و هوایی مطبوع نیز تاثیر گذار خواهد بود.
محاسبه هزینه ساخت و طراحی ویلا به عوامل چندگانه ای بستگی دارد. برای برآورده هزینههای طراحی ساخت ویلا باید موارد مهمی از جمله زمین، نقشه، اخذ مجوزهای لازم، انشعابات آب، برق و گاز، نوع سازه و متریال مورد استفاده، متراژ ویلا، امکانات رفاهی آن و نوع نمای انتخاب شده و هزینه مراحل مختلف ساخت وساز را در نظر داشته باشید. برای مثال هزینه طراحی ویلای مدرن کوچک با هزینه طراحی یک باغ ویلا 1000 متری یا طراحی ویلاهای دوبلکس لاکچری بزرگ متفاوت است. برای حصول نتیجه بهتر پس از خرید زمین توصیه میشود تمام آنچه از یک ویلا در ذهن دارید را با یک گروه طراحی در میان بگذارید تا با توجه به ویژگیهای زمین طرح مناسب برای شما طراحی شود. با این کار برآورد هزینهها راحت تر خواهد شد .
در نظر داشته باشید که پروژه ساخت ویلا زمانبر است و ممکن است در طول اجرای آن با توجه به وضع اقتصادی کشور تغییرات گوناگون قیمتی در حوزههای مختلف داشته باشید.
قیمت ساخت ویلا بر اساس هر مترمربع از سازه تعیین شده و در شهرهای مختلف با توجه به تازه ترین تغییرات در بازار مصالح برآورد میشود.
• مساحت ویلا
• مساحت محوطه ویلا
• موارد و خواسته های کارفرما
• نوع توپوگرافی زمین
• منطقه ویلا
• سبک طراحی ویلا