4 روش مختلف بتن سازی
روش های ساخت بتن
بتن سازی با دست:
روش دستی سادهترین روش و ابتداییترین روش برای تهیه بتن (ویکی پدیا) است که جز در مواقع اضطراری و برای تهیه موارد کم اهمیت و یا لکهگیری و یا کارهای متفرقه جزئی؛ مجاز نمیباشد.
در این روش کار مخلوط کردن را باید روی سطح تمیزی انجام داد و برای این کار میتوان با چسباندن تختههای چوبی به یکدیگر یک سطح صاف ایجاد نموده و قبل از شروع کار باید این سطح چوبی را در وضعیت افقی محکم نموده و آنرا کاملاً خیس نمائیم تا آب تازه بوسیله چوب مکیده نشود.
هم چنین هر چه درزهای چوبها به یکدیگر محکمتر چسبیده باشند تا شیره بتن خارج نشود بهتر است. ابتدا مقدار ماسه لازم را روی کف ریخته شده و بعد بر روی آن مقدار معینی سیمان اضافه میگردد. کمی بر روی آن شن افزوده کرده و قبل از افزودن آب مصالح را خوب بصورت خشک بهم زده و با هم مخلوط میکنیم تا مخلوط رنگ یکنواختی به خود بگیرد سپس آب لازم را به آن اضافه میکنیم.
بهم زدن مخلوط را ادامه میدهیم. یک کارگر خوب حداکثر میتواند حجمی معادل یک متر مکعب بتن را ظرف یک ساعت مخلوط کند .
بتن سازی با بتونیر:
این دستگاه شامل یک محفظه متحرک و دیگ گردان یا مخلوطکن مصالح میباشد. اغلب بتونیرها خود دارای پیمانه آب بوده ومحفظه متحرک آنها که مصالح را به درون دیگ گردان هدایت میکند بوسیله سیستم کابلی یا جکهای هیدرولیکی به حرکت در میآیند.
این دستگاه را میتوان در محلی نزدیک محل مستقر نموده و برای تغذیه آن محل دپوی مصالح ومخزن آب را در مجاورت آن در نظر گرفت. مساله مهم در مورد این دستگاهها تنظیم پیمانه برای نسبتهای لازم مصالح تشکیل دهنده میباشد.
تراک میکسر:
دستگاه بتن سازی که بر روی کامیون قرار دارد و به این ترتیب دارای تحرک کامل میباشد. از تراک میکسر به منظور حمل و ساخت بتن استفاده می شود ولی میتوان مصالح مخلوط شده را داخل آن ریخت تا در طول راه ساخته شود.
اما معمول آن است که بتن کاملاً ساخته شده را از دستگاه بتنساز مرکزی به داخل تراک میکسر میریزند تا به محل پروژه حمل شود و تراک میکسر مخلوط را در طول راه بهم میزند تا بتن خود را نگیرد و به صورت آماده به محل کار برسد.
دستگاه بتن سازی :(Central Eatching Plant)
روش دیگر و پیشرفته تر تهیه بتن بویژه در پروژههای بزرگ و با اهمیت، استفاده از دستگاه مرکزی میباشد. مصالح سنگی (شن و ماسه) در اندازههای مختلف در محفظههای پشت این دستگاه انبار میشوند و سپس با کنترل از اطاق فرمان، بوسیله بیل کششی به قسمت توزین هدایت میشود.
سپس مصالح به مقدار مورد نیاز وزن شده داخل دیگ گردان شده و در این مرحله سیمان نیز از محفظه مربوطه به داخل دیگ رانده شده و با افزودن آب دیگ شروع به چرخش ومخلوط کردن مصالح مینماید.
در پایان متذکر می گردد که براساس نوع پروژه ساختمانی و عمرانی موجود، روش ساخت انتخاب می گردد.
تهیه شده توسط گروه مهندسی ساختمانی سه کنج
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.