8 مرحله ساخت استخر
طراحی و ساخت استخر، چگونه استخر را طراحی کنیم؟ طراحی استخر، بخش بسیار مهمی از ساخت استخر است. برای استخر خود یک طرح اساسی ارائه کنید. به این فکر کنید که استخر تون چطور به نظر برسد. آیا یک شکل گرد، مربع یا مستطیل را ترجیح می دهید؟ چه عمقی داشته باشد؟ چه تعداد ورودی و خروجی داشته باشد؟ به صورت اسکیمر باشد یا سرریز؟ اینها همه جزئیات مهمی هستند که شما قبل از شروع پروژه با پیمانکار خود باید در مورد آنها بحث کنید.
بیشتر استخرهای خانگی، در اندازه های استاندارد مانند : 3*6 4*9 6*12 طراحی و اجرا می گردند، و ممکن است در هر نقطه از (۱.۲ تا 3 متر) عمق داشته باشد. به خاطر داشته باشید که هرچه طراحی استخر شما پیچیده تر باشد، هزینه کل نیز بیشتر خواهد شد.
1. گودبرداری استخر
هنگامی که با یک پیمانکار استخر، معتبر توافق کردید، آنها با گودبرداری استخر، در محلی که مشخص شده شروع به کار می کنند. برای انجام این کار، ممکن است آنها نیاز به استفاده از بیل مکانیکی و سایر ماشین آلات سنگین داشته باشند. گودبرداری استخر یکی از مهمترین قسمتهای ساخت استخر است، زیرا نصب درست سایر اجزای استخر بستگی به انجام درست آن دارد. بسیار مهم است که در این مرحله مجوز ساخت و ساز مسکونی خود را در پرونده داشته باشید.
2. تسطیح خاک
پس از گودبرداری قدم بعدی تسطیح خاک، و زیر سازی کف استخر خواهد بود. این شامل تسطیح خاک و زیرسازی به وسیله پوشاندن سطح زیرین با یک لایه ضخیم از ماسه بادی است که پس از آن کاملاً صاف و فشرده می شود. چند روش مختلف برای تسطیح خاک استخر وجود دارد. برخی از استخرها دارای کفهای مسطح هستند، در حالی که برخی دیگر با کف های شیب دار ساخته شده اند که دارای یک انتهای عمیق و یک انتهای کم عمق است.
در استخر پیش ساخته فایبر گلاس بعد از این مرحله استخر پیش ساخته را در محل گودبرداری تسطیح شده نصب می کنند. دراستخر بتنی بعد از این مرحله آرماتوربندی و بتن ریزی می شود.
3. آرماتور بندی استخر
آرماتوربندی استخر، مرحله بعداز گود برداری در ساخت استخر بتنی، است. در این مرحله کف و دیواره های محل گودبرداری شده با شبکه مش آرماتوربندی می شود. این ساختار برای ایجاد شکل و استحکام ایجاد می شود. مهم است که دیوارهای استخر شما صاف، مسطح و همسو با یکدیگر باشند.
4. لوله کشی استخر
دراین مرحله تمام شبکه لوله کشی مورد نیاز نصب میشود. پیمانکار شما باید یک متخصص لوله کشی استخر، را برای نصب سیستم های گردش آب و تصفیه آب استخر استخدام کند. این شامل قسمتهایی مانند تخلیه، اسکیمرها، شیرهای ۲ و ۳ طرفه و پمپ اصلی است که وظیفه پر کردن، خالی کردن و تصفیه و جابجایی آب در سراسر استخر را بر عهده دارد.
بایدحتماً شخصی را بکار گرفته شود که در این زمینه تجربه داشته باشد. یک لوله کش بی تجربه می تواند قبل از اتمام کار، استخر شما را بهم بریزد. توجه داشته باشید که سیستم های لوله کشی بسته به شرایط ساختمانی که در آن زندگی می کنید ممکن است متفاوت باشد.
5. سیم کشی استخر
سیم کشی استخر، مرحله بعدی و مهم قبل از اینکه استخر را روکش کنید، یک متخصص برق برای سیم کشی مورد نیاز سیستم ورود، تخلیه، تصفیه آب و روشنایی زیر آب که می خواهید داشته باشد لازم است، این مرحله بسیار مهم است، زیرا سیم کشی نا مناسب و آب می تواند یک ترکیب خطرناک باشد از پیمانکار استخر خود بخواهید توصیه های مهم را انجام دهد. زیرا سیم کشی خطا می تواند خطر بروز شوک الکتریکی شناگران را افزایش دهد.
6. بتن ریزی استخر
مرحله بعدی در ساخت استخر بتنی و استخر وینیلی قالب بندی و بتن ریزی استخر، در قسمت دیواره و کف است. با نصب لوله کشی و لامپ های الکتریکی، پیمانکار ساخت استخر، از میکسر بتنی برای پوشاندن آرماتور ها تنظیم شده در امتداد فضای داخلی استخر استفاده می کنند. آنها بتن را مرتب و صاف می کنند در حالی که هنوز حالت پذیر است. برای استخرهایی با عمق های مختلف، لازم است که بررسی کنید که زاویه شیب از یک انتها تا انتهای دیگر سازگار است.
7. آب بندی و عایق کاری استخر
دراین مرحله در استخرهای بتنی، آب بندی و عایق کاری استخر، توسط مواد آب بندی انجام می شود. یکی از بهترین روشهای آن عایق کاری با فایبرگلاس؛ است که بصورت کامل نسبت به نفوذ و نشتی آب بند می شود. باید توجه داشت که این مرحله بسیار تخصصی است و باید توسط یک متخصص مجرب انجام شود در غیر این صورت کل پروژه به مشکل می خورد.
8. سرامیک کاری استخر
در استخر های بتنی بعد از آب بندی و عایق کاری نوبت به سرامیک کاری استخر، می رسد. در این مرحله انتخاب سرامیک و رنگ و طرح آن در نما و زیبایی استخر بسیار مهم است بنابراین باید در این مرحله با پیمانکار به خوبی صحبت کنید و نظر و سلیقه خود را بیان کنید. حالا استخر برای آبگیری و استفاده آماده است و شما می توانید از استخر تان لذت ببرید.